Gennep Atletiek

Piet 25 jaar SV Vitesse ‘08

Zaterdag 11 april na afloop van de 40 plus loop werd Piet Ponjee alsnog gehuldigd voor zijn 25 jarig jublleum!

Piet van harte gefeliciteerd namens het bestuur van SV Vitesse '08!

Piet Ponjee website

En …….weg waren Ans en Piet . Op 01 01 2015 zaten zij in het vliegtuig op weg naar het gezin van dochter Jonneke. Nee… wachten konden ze niet tot 4 januari.; de nieuwjaarsreceptie van vereniging Vitesse’08 waarin jubilarissen  in het zonnetje gezet werden. Maar niet getreurd vandaag wordt het rechtgezet.

Opgegroeid in een boerenbedrijf in Ald Bergen als middelste van 15 kinderen was het niet moeilijk om te kiezen welke sport Piet zou uitoefenen; voetballen natuurlijk bij Montenards in Bergen.  Zijn kwaliteiten waren het loopvermogen en het juiste oog voor het spel. Maar zoals iedereen weet is de sportcarrière van een voetballer heftig maar ook kort. Wat velen niet weten is dat een ernstig auto ongeval ter hoogte van Afferden een definitief einde inluidde van de voetbalcarrière.

Een goede huisvriend was een niet onverdienstelijk loper aangesloten bij RAV de Komeet. Hij daagde Piet uit ook maar eens mee te gaan en lekker te genieten van de omgeving maar vooral ook van de (intense) trainingen en wedstrijden.  Zo gebeurde het dat Piet zich aansloot bij de atletiek vereniging. En genieten dat deed hij. Hardlopen werd zijn lust en leven. Niet alleen in Gennep met de vereniging maar vooral ook in de omgeving van Bergen. Lekker alleen, genieten van de natuur. Petje op, blik op oneindig. Op een gegeven moment was het zelfs zo iets van hoe verder hoe meer genieten.

Wedstrijden werden uiteraard ook meegepikt. Alle wedstrijden in de regio werden bezocht van 5 km tot een halve marathon. Ook werden er marathons gelopen; Egmond, Eindhoven , Berlijn, Rotterdam om er maar eens een paar te noemen. Fameus zijn de loopwedstrijden en trainingslopen tijdens de vakanties in Zuid-Frankrijk. Stijl omhoog en het liefst met een temperatuur van 30 graden plus

Naast de loop carrière werd Piet op een gegeven moment trainer en opvolger van onze legendarische trainer Jos Grutters. Groep 1 werd aan de hand genomen, schema’s werden geschreven, gedeeld en strak nageleefd. Tempo 1 was tempo 1 maar 3 is ook 3!!!

We hebben met zijn allen ongelofelijk veel plezier, lol gehad en strak getraind. Dat plezier dat de lopers beleefden werd allengs minder in de beleving van Piet. Er gebeurden zaken in de groep die Piet niet kon plaatsen en waarderen. Het leverde Piet meer stress op dan plezier. Iom zijn Ans besloot hij te stoppen met het trainerschap. Hij keerde terug naar zijn passie ; lekker lopen in de natuur. Blessures stonden het lekker lopen in de weg en hij vond een nieuwe passie; wielrennen (lange afstanden fietsen liefst met zijn zoon Jasper en wel in België.

Op dit moment gaat het weer super met Piet. Nog steeds een gepassioneerd fietser maar sinds kort weer toegetreden tot het trainerskorps. De starters van de vereniging op weg helpen naar het volbrengen van 5 km achter elkaar lopen. Voor deze mensen geldt “ een betere trainer kunnen jullie je niet wensen”